Hozzávalók:
1 kg comb
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só,bors
tejszin
2 EK tejföl
1 EK mustár
a fánkhoz:
4-5 db krumpli
kb.8O dkg liszt
1 kocka élesztő
2 tojás
só
2,5 dl tej
*
Elkészítés:
A combot megpiritjuk pici olajon vagy zsiron. A zöldséget beletesdszük a fazékba a hússal együtt, felöntjük kb. 3-4 dl vizzel, babérlevelet, szemeborsot, sót adunk hozzá és megfőzzük. Ha puha a hús, kivesszük és felszeleteljük. A zöldséget szétturmixoljuk és hozzádjuk a mustár-tejföl-tejszin keverékét. Összeforraljuk.
A krumplit meghámozzuk és megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a liszttel, a tejben felfuttatott élesztövel, tojássaé, sóval – bedagasztjuk és kelni hagyjuk. Ha duplájára kelt, kiboritjuk a deszkára , átgyúrjuk és kiszaggatjuk. Forró olajban megsütjük.


