Vadas

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Vadas

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg marha vagy sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 db nagyobb répa
2 db kisebb zöldség
só, fehérbors, őrölt kömény
1 teáskanál mustár
1 evőkanál liszt
fél kispohár tejföl
1 evőkanál kristálycukor

*

Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem, rászórom a cukrot, kicsit megkaramellizálom, majd ráteszem a húst,
s mindkét oldalát kicsit megpirítom.
Akár felszeletelve, akár egészben felrakom a húst, annyi
vízzel, hogy ellepje.
Természetesen előtte jól besózom a húst.
Ha nem kuktában készítem, akkor érdemesebb szeletben, mert akkor hamarább megpuhul a hús.
Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Rakok hozzá 2 nagyobb répát, 2 kisebb zöldséget, lehet megszórni
még őrölt köménnyel és őrölt fehér borssal, ki hogy szereti a fűszereket.
Utána főzöm addig, amíg megpuhul.
Ha megpuhult a hús, akkor pedig a hússzeleteket kiveszem a lábosból, s
a többi hozzávalót pedig botmixerrel összepürésítem.
Visszateszem a tűzhelyre, s rakok bele 1 teáskanál mustárt. Majd 1 fél kispohár tejfölt össze-
keverek 1 evőkanál liszttel, s ezt is beleöntöm.
Ezt jól átkeverem, kb. 5-8 percet rotyog, majd
visszarakom a húsokat is, azokkal is még kicsit összeforralom, s elzárom alatta a gázt.
Ráteszem a fedőt, hogy jobban átjárja a mártás íze a húsokat.
S ennyi…
Én a gőzgombócot készen szoktam venni hozzá, ha nincs, akkor lehet zsemlegombócot
készíteni, azzal is finom.

Vadas

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vadas

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!