Vadas

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Vadas

Vadas

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg Vadas.
1,5, kg sertés comb, vagy nyúl,
3ek, olaj, 5dkg, cukor, csipet só
1db, babérlevél, 2ek, mustár, citrom lé, vagy ecet.
, vegyes zöldség, 2gerezd fokhagyma,
1db, tejföl, 4ek, liszt,5kg, spagetti.

*

Elkészítés:

Egy lábasban a húst minden oldalán hirtelen pirosra sütjük, 1ek, olajon. Ha kész átrakjuk  a tepsibe, és köré halmozzuk a fel aprított zöldségeket rá öntjük a lábasban vissza maradt zsiradékot, fóliával letakarva a gázsütő legmagasabb fokozatán kb, két óra alatt puhára pároljuk. A húst ki vesszük a tepsiből és a fen maradó zöldségeket botmixerrel pürésítjük. Két evőkanál olajat  hevítünk és ezen 5dkg, cukrot barnára pirítunk kevés vízzel ki forraljuk, hozzá adjuk a pürésített zöldséget és felöntjük 1l, vízzel, felforraljuk, közben elkészítjük a habarást. 4ek, lisztet kevés vízzel , habverővel, simára keverünk hozzá adjuk a mustárt, tejfölt ismét simára keverjük, 1, merő kanál forró szószt adunk hozzá  ezzel is elkeverjük, ha kész még egy merőkanál forró szósz következik így már langyos a habarás. Megtörtént a hő kiegyenlítés behabarjuk az ételt, nem lesz csomós a szósz. Ízlés szerint ízesítjük cukorral, citrom lével. Készre forraljuk, tálalhatjuk: spagettivel, zsemlegombóccal, .
Amíg a sütőbe elkészül a hús addig kifőzhetjük a spagettit, vagy elkészíthetjük a zsemle gombócot.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő:130 perc.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vadas