Vad pörkölt és dödöle

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

nagyi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Vad pörkölt és dödöle

Recept leírás:

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
1kg vad hús  itt szarvasból készült a pörkölt.  , 2 db vargánya, 3-4 rókagomba,  2-3 galamb gomba,  2 fej hagyma, pirospaprika,  2 friss paprika,  2 paradicsom,  2 jó nagy kanál zsír,  2dl vörösbor, só, bors, babérlevél , majoranna, köménymag, borókabogyó.
Dödölléhez:
1 kg krumpli   só, liszt. kevés olaj.

*

Elkészítés:

A vadat előző este mindig bepácolom.
A vörösbort ,babérlevelet, borókabogyót,, egyik fej hagymát. és annyi vizet hogy a pörköltnek felvágott húst ellepje összekeverek és belerakom a húst  folpakkal lezárom a tálat és éjszakára a hüttőbeteszem.
A hagymát felaprítom és a zsiron felteszem a tűzre megfonnyasztom,  meghintem pirospaprikával a húst leszüröm a levéről és a pörkölt alaphoz adom  a levet nem elönteni mert avval lehet felönteni a húst amikor szükséges. Hozzáadom a gombákat ,a paprikát ,a paradicsomot, és főzöm amikor az első levét elfővi akkor szoktam megsózni ez ahány ház annyi szokás, puhára főzöm időnként felöntöm ha szükséges.
Dödöle:
A krumplit meghámozom vékony karikára vágom és felteszem főni annyi vizet öntök rá ami pont ellepi sózom és a krumplit jópuhára főzöm, /legjobb olyan fajtát választani ami jól széjjel fő/  Ha megfőtt a krumpli összetöröm amilyen apróra csak tudom a levét nem öntjük le,  A tűzön tartvaadagoljuk hozzáa lisztet állandó kevergetés közbe hogy ne túl kemény de ne is lágy masszát kapjunk, K:B: mint ha nudlit készítenenk. olajba mártott kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle . Ez a köret a vad mellé de önálló ételnek is nagyon finom kissé megpirítva ,tejföllel meglocsolva.

Vad pörkölt és dödöle

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vad pörkölt és dödöle

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!