Hozzávalók:
Üvegtészta zöldséges szósszal és füstölt Makrélával
(4 fő)
Hozzávalók
1 csomag tészta (üvegtészta)
1 db póréhagyma
1 db zeller
10 dkg paprika
1 db jégsaláta
4 ek olívaolaj
2 db lime (leve)
1 dl szójaszósz
3 ek barbecue szósz
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet cayenne-i bors
80 dkg füstölt makréla
*
Elkészítés:
Üvegtészta zöldséges szósszal és füstölt Makrélával (4 fő ) Az üvegtésztát forró vízbe áztatom, 8-10 percre.
Eközben a zellert megpucolom, a reszelő nagy lukú részén lereszelem.
A paprikát vékonyan felcsíkozom, a póréhagymát megpucolom, felkarikázom.
A jégsalátát felkockázom.
A szószokból, két evőkanál olajból és a lime levéből, öntetet kavarok, majd a fűszerezem.
Két evőkanál olívaolajat megmelegítem és elkeverem a zöldségekkel.
Rádobom a leszűrt tésztát és meglocsolom az öntettel.
A makréla bőrét lehúzom.
Húsát darabokra tépem és óvatosan a tésztához keverem.