Hozzávalók:
Úszás. hozzávalók.
8tojás, 8 ek. cukor, 9ek. liszt, 1vanília cukor, 1, sütőpor, 2ek. olaj, csipet só.
Krém hozzávalók.
2cs. tejszín ízű puding por, kevés csoki dara, pár csepp kék ételfesték.
2ek. liszt, 10. ek. cukor /20dkg./25. dkg. margarin.1 pohár /175gr. / tejfel. 7dcl. tej.
*
Elkészítés:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, és a szokásos módon piskótát sütünk. Sütőtől függően 19-21 perc alatt /tűpróbáig/Amíg a piskóta meghűl elkészítjük a krémet. A két csomag tejszín ízű puding port összekeverjük a 2 ek lisztel, 20dkg, cukorral és a 7dcl. tejjel. majd kis lángon sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve még melegen kanalanként bele keverjük a tejfelt. A Margarint habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A kikevert krémből 2-3 ek. kiveszünk és pár csepp kék festékkel meg színezzük. A torta lapot három részre vágjuk és a krémmel megtöltjük kívül belül. A tetején egyharmad részt a kék krémmel színezzük és villával hullámokat húzunk. fogvájóval megrajzoljuk az úszó figurát és csoki darával kitöltjük. Az oldalát szeletelt mandulával panírozzuk.
Jó étvágyat kívánok.