Hozzávalók:
4 laphoz: 3 egész tojás, 3 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 7,5 dkg vaj, 60 dkg liszt, 2,5 kávéskanál szódabikarbóna.
Krémek: a kakaóshoz 6 dl tej, 10 evőkanál cukor, 2 csg. csokis pudingpor, fél margarin. Vaníliáshoz 6 dl tej, 10 evőkanál cukor, 2 csg. vaníliás pudingpor, fél margarin. Rumoshoz: fél liter tej, 25 dkg cukor, 4 púpos evőkanál liszt, rum vagy rum aroma ízlés szerint.
Csokimáz: lehet tortabevonó vagy kakaópor, cukor, vaj összefőzve kevés vízzel.
*
Elkészítés:
A tojásokat a mézzel a cukorral és a vajjal gőz felett felverjük, míg a vaj és a cukor el nem olvad.
Ezt hozzákeverjük még melegen a liszttel és a szódabikarbónával.
A tésztát ne hagyjuk állni, lehetőleg gyorsan nyújtsuk és süssük folyamatosan egymás után, mert ahogy hűl, úgy keményedik és nehezebb vele dolgozni.
A tészát 4 részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk és tepsi hátán előmelegített sütőben 4 lapot sütünk ( gyorsan sül !).
A pudingos krémekhez a szokásos módon pudingot főzünk, ha kihült hozzá keverjük a habosra kikevert margarint.
Én a kakaósba tettem kevés rum aromát is.
A rumos krémhez a lisztet kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, ha forr összefőzzük a liszttel mint ha pudingot készítenénk.
Ha kihűlt, hozzá keverjük a habosra kikevert margarint és a rumot.
Ha a lapok és a krémek is kihűltek, töltjük: 1 lap, rá a rumos krém, majd lap, rá a kakaós krém, majd ismét lap, erre jön a vaníliás krém és az utolsó lappal befedjük.
Tetejét csokimázzal borítjuk.
Pár órát, jobb ha egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, hogy jól átpuhuljon.