Upma Dél indiai reggeli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Juhi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Upma Dél indiai reggeli

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2mérôpohár buzadara
4mérôpohár víz
Egy mokkás pohárnyi zöld borsós
Két közepes répa karikákkal vágva
Egy nagyobb burgonya kockákra vágva
1kk ôrölt koriander
1/4 kk reszelt gyömbér
4-5 fokhagyma gerezd
Egy nagy vöröshagyma
Egy marék kesúdió
2ek kókusz olaj
8-10 friss vagy száritott curry levél
1kk fekete mustármag
1/4 kk Urad bab
1/4 kk Chana dal

Izlés szerint 2-3 zöld Chilli paprika apróra vágva
Aki nem szeret az erôset az tejet bele TV paprikát.

*

Elkészítés:

Elôször egy serpenyôbe megpiritjuk olaj nélkül a buzadarát, de óvatosan, hogy ne égjen még, ez kB két percet fog igénybe venni.
Ezután egy másik serpenyôbe( mi Indiában ezt kadainak hívjuk) megmelegítem az olajat és beleteszem a fekete mustármagokat.
Jól megsistergetem ôket, amikor elkezdenek participate, akkor adom hozzá a ChaChana dalt és az Urad babot még a vöroshagymát és a kesúdiót.
Addig pirított, amig szép aranyszínûek lesznek.
Most adhatom hozzá a gyömbért, a fokhagymagerezdeket, a curry levelet, a zöld Chilli paprikát és a zöldségeket.
Addig párolom, amíg a zöldségek félig megpuhultak, ekkor belekeverem a búzadarát és felöntöm vízzel, sózom, és, addig fôzöm, amíg a dara magâba szívja a vízet.
Ha beleteszem a fôzôkanalat, hogy kevertem, akkor szépen el fog válni a sütôedény falától.
Tányérra teszem és Kókusz Chutneyvel tálalom.