Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kk sütőpor
*0,5 citrom reszelt héja
*20 dkg vaj/margarin
*1 tojás sárgája
*baracklekvár a töltéshez
*
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojás sárgáját, a vajat / margarint.
Jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb.
4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes méretű, hullámos szélű szaggatóval kiszúrjuk.
Minden második közepébe egy pici fenyő formájú kiszúróval mélyedést készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Sárgabaracklekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas linzert.
Porcukorral meghintve kínáljuk.