Hozzávalók:
1,5 kg ponty
30 dkg vöröshagyma
1 db csípős zöldpaprika
1 db paradicsom
5 dkg fűszerpaprika
adalékmentes só, ízlés szerint
Erős Pista, ízlés szerint
*
Elkészítés:
A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.
A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, sózzuk.
Legalább 2 órán keresztül főzzük.
(A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr.
) Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre.
Ha forr, beletesszük az apró kockára vágott, filézett halkockákat, amit előzőleg besóztunk és további 20 percig főzzük.
Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.