Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás
6 ek dió, 4 ek víz
Dió krém: 20 dkg
1 ek. liszt
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 citrom héja
20 dkg margarin
Vajkrém: 20 dkg
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat , a sütőport, a diót, a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát …kétszer sütöttem meg a fölső emeletet kockára vágtam ki.
Diókrém : A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük vele a tortát.
Vajkrém : 20dkg porcukrot 25 dkg puha rámával,pici dió aromával,csipet sóval nagyon habosra kikeverjük. Megkenjük vele mind két torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondantal díszítjük.
