Ünnepi diós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marianna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Ünnepi diós

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 db tojássárgája
pici só
3 evőkanál víz
A töltelékhez:
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
6 db tojás habja
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
15 dkg cukor

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3-4 órára hütőbe tesszük.
A töltelékhez a tojás sárgáját a cukorral kikerverjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaót, sütőport és a 6 tojás fehérjéből keményre vert habot.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, teljesen kihűtjük.
A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A tésztát két részre vesszük, egyik felét kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán megsütjük 15perc alatt.
A másik felét a tepsibe fektetjük, erre ráöntjük a tölteléket és mehet a sütőbe 20-25 percre.
(Érdemes tűprobával nézegetni!) Ha megsült, rákenjük a krémet, erre tesszük az előre megsütött lapot.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: Érdemes vékonyan megvajazni a tepsi hátát, úgy könnyen lecsúszik róla a megsüt tésztánk.

Ünnepi diós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ünnepi diós

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!