Hozzávalók:
4 tojás
4 kanál liszt
4 kanál cukor
Krém:
4 dl tej
1.5 csomag vanéliás puding por
1 vanélia cukor
15 dk porcukor
20 dk vaj
3 tojássárga
1 ananász kompót
Hab:
3 tojás fehérje
15 dk cukor
citromlleve
élelmiszer szinező
csoki bereszelni
*
Elkészítés:
A 4 tojásból piskótát sütünk 180 fokon.
Mikor megsült kihül kétté vágjuk.
A pudingot a tojássárgákat felfőzzük a tejjel és hülni hadjuk.
Hozzáadjuk a vajat cukrot és krémessé keverjük.
Közben a kompótot apró kockákra vágjuk és a krémbe keverjük.
Megkenjük a piskótát és a másik lappal befedjük.A krémből hagyunk vékonyan lekenni a süti tetejét aztán hűtőbe tesszük.
Gőzfelett a tojásfehérjéket a cukorral citrollével szinesítôvel kemény habbá verjük.
Tortadiszítô nyomószákkal a felkockázott sütire nyomjuk a habot.
Bereszeljük csokival.
Nagyon finom mutatós sütemény.