Hozzávalók:
0.5 kg újkrumpli
10 dkg vaj
10 dkg füstölt szalonna
1 ek mustár
1 ek méz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 közepes fej vöröshagyma
*
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, egy fedeles serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt szalonnát, 5 dkg vajat, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Fedő alatt elkezdjük párolni, közben a vizet pótoljuk.
Amikor már majdnem puhára párolódott (kb. 10-15 perc), hozzákeverjük a mustárt és a mézet és együtt rotyogtatjuk tovább, amíg szép sűrű mázat nem kapunk (kb. 7-10 perc).
A megtisztított és felszeletelt hagymát a maradék vajon megsütjük, közben sózzuk.
Amikor a burgonya elkészült, tálra szedjük és megszórjuk a vajban sült hagymával.