Hozzávalók:
30 dkg újkrumli,
20 dkg füstölt húsos szalonna,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 db vegeta levél friss,
kis csokor petrezselyem zöldje,
1/2 mokkáskanál őrölt bors,
1 teáskanál vegeta,
2 db sárgarépa,
féldeci tej.
egy jénai tál, vagy kuglóf forma.
*
Elkészítés:
A krumpli héját lekotorjuk,és 4 gerezdre vágjuk, sárgarépát meg tisztítjuk,és vékony karikára szeleteljük,és megmossuk, ugy színtén a vöröhagymát és a fokhagymát, vékonykarikára szeleteljük.
Majd a szalonnát apró kockára vágjuk,és a vegeta levelet, petrezselyem zöldet apróra vagdossuk.
A szalonnát egy 2 literes lábosba tesszük és kissé meg píritjuk, ebbe tesszük az előkészített alap anyagokat és együtt kissé megpíritjuk, 10 perc alatt. Majd a formába egyenletesen elosztjuk, és az 5 tojást fél dl tejjel fel verjük ebbe tesszük a borsot, vegetát, s a formában lévő alapanyagra öntsük.
Elő melegített,sűtőben félóra alatt szép pirosra sütjük.
Ha megsült kissé hagyjuk kihűlni, majd kerek tálra fordítsuk rá.
Nagyon finom egytál ételnek, bármilyen savanyúsággal.
Jó étvágyat hozzá.