Újházy tyúkhúsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Könnyű

Újházy tyúkhúsleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5-2kg-os tyúk
3 szál sárgarépa
2 szál fehér répa /gyökér/
1db kisebb zellergumó
zeller zöld
1/2db karalábé
1/4 kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg karfiol
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma

ételízesítő
egész bors
gyömbér
szerecsendió virág
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk.
Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket a gomba, zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg.  Kis lángon csak gyöngyözve forraljuk a levest. Ha  a tyúk megpuhul zárjuk el a lángot és a levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva és a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet.
A név kicsit megtévesztő mert az eredeti Újházi tyúkhúsleveskakasból készül.Van aki a kakas mellé egy darab marhafartőt is tesz!

Újházy tyúkhúsleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Újházy tyúkhúsleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!