Újházi tyúkhúsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Újházi tyúkhúsleves

Újházi tyúkhúsleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 közepes tyúk ( jelen esetben 3 db far-hát, 6 db csirkeszárny és  1 csirkemellfilé)
4 db közepes sárgarépa
4 db gyökér
1 db zeller
1 db kisebb fej karalábé
1 db vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
karfiol
10 dkg gomba
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 csapott ek. só
egész bors, egész kömény
egy csokor petrezselyem zöldje
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A tyúkot tisztítás után feltesszük főni kb. 2-3 liter hideg vízben. A főzés alatt elpárolgott vizet pótoljuk az egész főzési idő alatt. Amint felforr, leszedjük a habját szűrőkanállal, és takaréklángon főzzük tovább.
Belerakjuk a megtisztított sárgarépát, gyökeret, karalábét, zellert, paprikát, hagymát, paradicsomot, petreszelyem zöldjét. Sózzuk, és teatojásba zárva belerakjuk a borsot és köményt.
A karfilolnak, borsónak és a gombának kevesebb a főzési ideje, így azt később dobjuk bele a levesbe.
Kb. 2 óra alatt megfő a levesünk.
Az elkészült levesből kiemeljük a tyúkot, és feldaraboljuk a húst, tányérra szedjük. Tetszés szerinti kifőzött tésztával és a zöldségekkel, tálaljuk.
Névadója Újházi Ede színművész volt.
Ez a recept annyiban saját, hogy én egyben főzöm a levest az összes zöldséggel, míg más források szerint a borsót, karfiolt, gombát külön-külön lábaskában főzik meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Újházi tyúkhúsleves