Hozzávalók:
tyúk: 1 db
vegyes zöldség: 30 dkg
zeller: 5 dkg
vöröshagyma: 1 fej
fokhagyma: 2 gerezd
gomba: 5 dkg
paradicsompüré: 1 evőkanál
zöldborsó: 5 dkg
zöldpaprika: 1 db
só: ízés szerint
fűszerkeverék: izlés szerint
egész bors: ízlés szerint
csiga tészte: 30 dkg
*
Elkészítés:
Ha lehetséges akkor szép sárga színű házilag felnevelt tyúkot szerezzünk be.
A megtisztított ( belszőrésztől is ) jól megmosott, de egészben hagyott tyúkot a zöldségfélékkel hagymával, fokhagymával, gombával, zöldborsóval, előre kicsit sós vízben feltesszük főzni, és lassú forralással addig főzzük, amíg a tyúk meg nem puhul.
A levest leszűrjük, és kifőzzük a lében tésztát.
A főtt zöldséget, gombát, metéltre vágjuk, a levesbe tesszük, és a feldarabolt főtt tyúkkal együtt tálaljuk.