Hozzávalók:
*5 egész nagy db krumpli (tisztítva mérve 50 dkg)
*4 kisebb szál újhagyma
*2 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 liter víz
*
Elkészítés:
A megtisztított, meghámozott krumplit felkockázzuk.
Az újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a krumpli hozzáadva jól átforgatjuk.
Felengedjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, házi ételízesítővel ( esetleg leveskockával ) és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük.
(Én hagytam benne pár kocka krumplit egyben.
) Ezután a tejszínnel krémesítjük, jól átkeverjük.
Melegen kínáljuk.