Hozzávalók:
8 debreceni kolbász
4 db közepes burgonya
2 dl étolaj
1 nagy alma
20 dkg lila káposzta
2 db közepes savanyú uborka
egy kanál ecet
2 evk cukor
pici étolaj
pici étel ízesítő
*
Elkészítés:
A debreceni kolbászkákat meg sütjük, egy nagy kerek tányérra tesszük, közben kicsi étolajon kicsi vízzel párólni kezdjük a vékonyra szelt vörös káposztát, és a debreceni a tányéron, hozzá meg hámozzuk a burgonyákat és nagy karika szeletekre szeljük, és sütjük, ezután az almát meg mossuk, és ki magozzuk, és fél hold szeletekre szeljük héjastól, és forró étolajban meg pároljuk, amikor jó puha a kolbász mellé tesszük, amikor a káposztánk jó puhára párolódott, még két kanál cukorral meg sütjük, és kicsi egettel ízesítjük, és kész, a kolbászunk mellé tesszük, ekkor a burgonyát is szép kerek formájában meg sütjük, és étel ízesítővel meg szorjuk, amikor minden a tányéron, akkor a csemege uborkánkat hosszúkásra szeljük, és körbe díszítjük az sült ételünket, és jó étvágyat!