Újévi ebéd (Fokhagymás-tejfölös virsli)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rena

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Újévi ebéd (Fokhagymás-tejfölös virsli)

Recept leírás:

Hozzávalók:

lencsesaláta:
25dkg lencse
30 dkg cukor
1 teáskanál só
Ecet ízlés szerint ,őrölt bors
2 fej lila hagyma
1 liter víz
Krumplipüre: 1,5-2 kg krumpli
vaj vagy zsíradék ízlés szerint
3 dl tej
1 teáskanál só
Fokhagymás virsli:
1,5 kg sertés virsli
450-500gramm 12% tejföl
3 gerezd fokhagyma(nagy legyen a fokhagyma)
delikát,őrölt bors

*

Elkészítés:

A virslit ha műbeles megpucoljuk,és egy tűzálló tálba tesszük,egymás mellé szorosan,félbevágva.
Majd a fokhagymával elkevert tejfölt rácsurgatjuk ,elkenjük egyenletesen,hogy takarja a virsliket,és 200 fokos sütőben megsütjük.Nem kell letakarni.a tetejét megszórjuk kevés delikáttal és őrölt borssal.A tejfölbe nem kell só,mert a virsli sós.
Amíg sül a virsli a megpucolt krumplit megfőzzük.Pürét készítünk belőle.
A lencsesalátát előző való nap elkészítettem apróra vágott lilahagymával.Megfőztem és kevertem neki ecetes-cukros levet.Új év napján,már évek óta ez az ebéd.
Remélem elnyerte a tetszéseteket!
Jó étvágyat hozzá!

Újévi ebéd (Fokhagymás-tejfölös virsli)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Újévi ebéd (Fokhagymás-tejfölös virsli)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!