Hozzávalók:
0,5 kg. újburgonya
20 dkg. szeletelt bacon szalonna
15 dkg. reszelt füstölt sajt
kevés só étolaj a sütő kikenéséhez
*
Elkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk ( azért kell vékonyra, hogy könnyen átsüljön ).
A tepsit kikenjük étolajjal, majd a karikára vágott újburgonyát szétterítjük.
Tetejére rakjuk a felszeletelt bacon szalonnát, és forró sütőbe tesszük ( 190 C fokosra előmelegített ).
A burgonyát csak kicsit kell megsózni, mert a bacon alapból sós, és a sütés közben kisülő zsiradéka a sót is kioldja.
Mikor a szalonna megpirult (kb. 25-30 perc), kivesszük a tepsit, rászórjuk a reszelt sajtot, s visszatesszük a sütőbe, addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Máris tálalhatjuk, bármilyen salátával (fejes saláta, uborkasaláta, akár valamilyen öntettel), vagy savanyúsággal, ízlés szerint.