Uborkasaláta ünnepi tálalással.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Uborkasaláta ünnepi tálalással.

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db. kígyóuborka,
3 db. szebb egyforma méretű paradicsom,
só, őrölt bors,
3 kanál extra szűz olíva olaj,
1 kanál almaecet,
1 kis kanál vágott kapor.

*

Elkészítés:

1 db.
kígyóuborkát középen kettévágunk, közepéről zöldséghámozóval vékony, egyenletes szeleteket vágunk ki.
A paradicsomokat középen kettévágjuk, alma magozóval, a kocsánya felől, és alulról kilyukasztjuk.
A középen kettévágott uborkaszeleteket feltekerjük, és beleillesztjük a paradicsom lyukjába.
Ezek lesznek az ehető díszek !
A salátát kikeverjük az olíva olajjal, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk, almaecettel megcsorgatjuk, és kevés kaporral újra elkeverjük az uborkaszeleteket.
Ha először megsózzuk az uborkát, az sok levet enged, de így az olaj elzárja a pórusokat, és így a só nem jut az uborkaszeletekbe.
Így lényegesen szárazabb saláta lesz a végeredmény.

Uborkasaláta ünnepi tálalással.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Uborkasaláta ünnepi tálalással.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!