Hozzávalók:
4 db. kígyóuborka,
4 gerezd fokhagyma,
5 db. újhagyma,
1 ek. friss kaporzöld,
1 ek. extra szűz oliva olaj,
1 kk. só,
1 kk. szorbit, vagy cukor,
1 ek. almaecet.
Kevés frissen őrölt bors.
*
Elkészítés:
Meglepve láttam, hogy nagyon kevés uborkasaláta receptet látok oldalunkon.
Mivel jön az uborkaszezon, megosztom, én hogyan csinálom.
A megmosott uborkát felszelem, az olíva olajjal jól átforgatom.
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát összenyomom, majd felaprózom, a kaprot összevágom, majd mindet hozzáadom az uborkához.
Ekkor sózom meg.
Mivel az olaj vékony burkot képez az uborkán, a sózással, a leve nem távozik.
Az uborka így, lényegesen zamatosabb marad.
Nem kell kicsavarni, hiszen pont annyi levet enged, amennyit salátánk elbír.
Hozzáadom az ecetet, a cukrot, majd jól összekeverve több órán át hűtőben érlelem.
Tálaláskor kevés friss borsot őrlök rá.
Hogy még egészségesebb legyen, a cukor helyett szorbitot használtam.