Uborkasaláta újhagymával, kaporral

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Uborkasaláta újhagymával, kaporral

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db. kígyóuborka,
4 gerezd fokhagyma,
5 db. újhagyma,
1 ek. friss kaporzöld,
1 ek. extra szűz oliva olaj,
1 kk. só,
1 kk. szorbit, vagy cukor,
1 ek. almaecet.
Kevés frissen őrölt bors.

*

Elkészítés:

Meglepve láttam, hogy nagyon kevés uborkasaláta receptet látok oldalunkon.
Mivel jön az uborkaszezon, megosztom, én hogyan csinálom.
A megmosott uborkát felszelem, az olíva olajjal jól átforgatom.
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát összenyomom, majd felaprózom, a kaprot összevágom, majd mindet hozzáadom az uborkához.
Ekkor sózom meg.
Mivel az olaj vékony burkot képez az uborkán, a sózással, a leve nem távozik.
Az uborka így, lényegesen zamatosabb marad.
Nem kell kicsavarni, hiszen pont annyi levet enged, amennyit salátánk elbír.
Hozzáadom az ecetet, a cukrot, majd jól összekeverve több órán át hűtőben érlelem.
Tálaláskor kevés friss borsot őrlök rá.
Hogy még egészségesebb legyen, a cukor helyett szorbitot használtam.

Uborkasaláta újhagymával, kaporral

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Uborkasaláta újhagymával, kaporral

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!