Hozzávalók:
2 db. kígyóuborka,
1 kisebb fiatal, zsenge cukkini,
1 lila újhagyma szárával együtt,
kis csokor kapor,
só, frissen őrölt bors,
3 gerezd fokhagyma,
2 kanál extra szűz olíva olaj,
1 kanál almaecet,
kevés szorbit, (vagy cukor)
1 teáskanál mustár.
*
Elkészítés:
Más uborkasalátáimhoz hasonló módon készítem el, mert célom az, hogy ne ússzon salátám a lében.
Ezt úgy érem el, hogy a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt uborkát, valamint a cukkinit is 2 kanál olíva olaj, és 1 kanál almaecet keverékében jól átforgatom.
Ez vékony kérget képez a zöldségeken, és a sózás után enyhíti, hogy a zöldségek bő levet engedjenek.
Salátánk így kevesebb levében tocsog, mint más esetben !
A felszeletelt lila hagymát viszont enyhén megsózom, keveset pihentetem.
Ezután mindent egy nagyobb keverőtálban jól összekeverek, valamint 1 kiskanálnyi mustárt, és kevés finomra aprított friss kaprot is teszek hozzá.
A végleges ízt kevés szétnyomott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, valamint szorbit hozzáadásával érem el.
A szorbit helyett cukor is használható !