Hozzávalók:
1/2 kg fürtös vagy kígyóuborka
2 ek cukor
só
6 ek 10%-os ecet
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
*
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, leszárítjuk.
A kígyó uborkát héjastól leszeljük, a fürtös uborkát megpucoljuk és úgy szeljük le a Konyhaművész szeletelővel.
A Kristálytálban levő szeletelt uborkát enyhén megsózzuk, összekeverjük.
Rátesszük a cukrot és az ecetet, ezzel is jól elkeverjük.
Félretesszük, közben néha megkeverjük.
Mikor már engedett jócskán levet, átkeverjük, megkóstoljuk és ízlésünkhöz igazítjuk.
Mikor az íz megfelelő számunkra, a fokhagymát is beletesszük, átpréseljük a TW Fokhagymanyomón, vagy nagyon apróra vagdaljuk.
Belekeverjük a salátába.
Megszórjuk pirospaprikával és elkeverjük ezzel is.
Van aki csak a tetejére szórja a pirospaprikát, ez ízlés és szokás kérdése.
Rátesszük a tálra a tetejét és tálalásig hűtőbe tesszük az uborkasalátát.