Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
1 vöröshagyma
só, bors
20 dkg ecetes uborka
15 dkg csiperke gomba
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
4 dl szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1/2 mokkáskanál őrölt kömény 1 púpozott evőkanál mustár
fél csokor petrezselyem
*
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A húst kisebb szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük és megsózzuk, megborsozzuk. A húst az olajon mindkét oldalát megsütjük és félretesszük. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát, az összenyomott fokhagymát és néhány percig tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük és felöntjük a levessel. Kevergetve fölforraljuk míg mártásszerűen besűrűsödik, majd hozzáadjuk a felaprított uborkát és a húst. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, a mustárral ízesítjük, végül az uborkás-gombás húshoz öntjük. A tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.


