Hozzávalók:
Hozzávalók: 500 g
2gerezd fokhagyma
1ek olíva olaj
delikát
só
bors
kapor
tej
tejfö/joghurt
1ek. liszt /tönköly,vagy egyéb/
egy cseppnyi édesítő/cukor
citromlé
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A fokhagymát az olajon megpirítom,majd hozzáadom az aprított uborkákat és tovább pirítom,aztán felöntöm vízzel,kb,hogy elfedje,sózom,delikáttal ízesítem/nekem só mentes van/.Amíg fő egyet, addig a tejfölt/joghurtot,lisztet,tejet csomómentesre keverem és a leveshez öntöm.Ha újra felfőtt összeturmixolom/nem szükséges/és egy cseppnyit édesítem,csak az ízharmónia miatt,és ízlésnek megfelelően citromot csavarok bele.Mi szeretjük savanyún. Egészségetekre!