Hozzávalók:
Hozzávalók: 4000 g
*
Elkészítés:
Elkészítése: Az uborkát folyó víz alatt megmossuk, majd anélkül, hogy meghámoznánk, legyaluljuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikára, félkarikára szeleteljük. A felszeletelt zöldségeket kisebb rétegekben egy mély tálba tesszük úgy, hogy alul uborkát, rá néhány szelet hagymát, majd a rétegek között ízlés szerint sózzuk. Amikor az összes zöldség a tálba került, rátöltjük a cukrot a fűszereket és az ecetet, majd egy tiszta konyharuhával letakarva 2-3 órán át állni hagyjuk. Ez alatt az ecetben teljesen feloldódik a cukor. Ezután óvatosan átforgatjuk és a steril forró ecetes vízzel átöblített tiszta üvegek aljára rakunk a kaporból majd rászedjük a salátánkat .Majd mindegyik üvegre egy késhegynyi borként és Na –benzoátot teszünk végül a salátalevet az uborkára öntjük.
Hűvös helyen tároljuk