Hozzávalók:
3 kg apró uborka, 3db nagy vörös hagyma, 3 csokor kapor, 3 piros chili paprika, 6 gerezd fokhagyma 1 l fehérborecet, vagy almaecet, 2 l víz, 10 dkg só, 3 evőkanál cukor ,fél teáskanál Na benzoát , 3 teás kanál koriander ,3 tk egész bors .
*
Elkészítés:
Az uborkákat megmosom, megtisztítom, a hagymákat megpucolom gerezdekre vágom, az üvegeket amit már előzőleg jól megtisztítottam és ecetes forró vízzel csírátlanítottam előkészítem.
Mindegyik üvegbe egy csokor kaprot hagymaszeletet, egy chilit és két gerezd fokhagymát teszek először, majd az uborkákat szépen sorban elhelyezem.
A vizet a sóval, cukorral a fűszerekkel és az ecettel felfőzöm, a végén keverem bele a tartósítót.
Ezt a forró levet az uborkára öntöm és azonnal lezárom.
Mivel nekem még volt érett sárga paprikám is és zöld paprika is, ezért félbe vágva őket is bele tettem az uborka mellé.