Hozzávalók:
1 db. kígyóuborka,
3 evőkanál tejföl,
1 kiskanál mustár,
kevés só,
1 evőkanálnyi friss, aprított kapor,
1 csipet bors,
kevés só.
1 csomag színtelen zselatin.
*
Elkészítés:
Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam.
A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam.
( zsülienre ) Az uborkát megsóztam ( külön, a hengereknek valót is, ) és 1 órát állni hagytam.
A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.
Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral, és a borssal.
A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket.
A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe.
Hűtőbe raktam, ahol egy éjszakát pihent.
Még így is engedett kevés levet, így legközelebb nem töltöm meg a hengereket, csak több órás állás után.
A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.
Grillezett ételek mellé kitűnő!