Tyúkhús leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

2

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Tyúkhús leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg-os friss tyúkaprólék
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
zellergumó
kis darab karalábé
1 db zellerlevél
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
párszem egészbors
késhegynyi majoranna

egy szelet paradicsom
kicsi zöldpaprika
1,5l viz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Hidegvizben felteszem a megtisztitott aprólékot fözni, közben megtisztitom a zöldségeket, mikor az alaplé felforrt, leszűröm a habját és bezöldségelem majd füszerezem sóval, borssal esetleg egy kis erőspaprikával.
Hagyom lassan gyöngyözni kb 2-3 órát.
Amikor a hús megpuhult, a levest pihentetem egy 20 percet, majd leszűröm.
A zőldségeket és a húsokat külön tálra rendezem.
A levest befőzöm cérnametélttel külön egy kislábasban a leveslevében majd leszürőm és forrón tálalom.

Tyúkhús leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tyúkhús leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!