Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 tyúk, 1,50 kg, 3 – 4 db sárgarépa, 3 – 4 fehérrépa, 1 db karalábé, 1 db. zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 karika zeller, 1 csokor petrezselyem zöld, szemes bors,3 cikk fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2- 3 db karfiol rózsa db 5 l víz
*
Elkészítés:
A megtisztított feldarabolt húst odatesszük a hideg vízbe főni, teszünk sót bele, ( először csak keveset ) ha lassan felfőtt leszedjük róla a habot, és belerakjuk a zöldségeket.
Ha a zöldségekkel is felfőtt ismét leszedjük róla a habot, és szép lassan főzzük, hogy ne legyen zavaros a levesünk.
A paprika, paradicsom és a petrezselyem zöldet, fél fövéskor tesszük bele.
Majd ízlés szerint sózzuk.
A Tyúknak 3 – 4 óra főzés kell, csirkének 1, 50 perc de annak 3 l víz kell csak, hogy finom legyen a leves mivel a csirke gyenge.
Lehet csiga tészta, vagy vékony metélttel tálalni.
Ez külön sós vízbe kell kifőzni nem levesbe bele főzni.