Hozzávalók:
4 db nyúlcomb
8 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg vegyes zöldség
2 dl fehérbor
5 dkg vöröshagyma
10 dkg liszt
só, bors
2 dl húsleves alaplé
1 kk mustár
*
Elkészítés:
A lehártyázott nyúlcombokat vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljuk és forró zsírban minden oldalát elősütjük. Kitesszük, és a megmaradt zsiradékban a hagymát, a zöldségeket lepirítjuk, visszatesszük a nyúlcombokat és felöntjük alaplével. Amikor forr hozzáadjuk a bort, sózzuk-borsozzuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük belőle a zöldségeket és a húst, majd a visszamaradt léből teszünk egy keveset a liszthez és csomómentesre keverjük. Ezután a tejszínt is belekeverjük, és ezzel sürítjük be a levet. Amikor kiforrta magát, hozzáadjuk a mustárt. Zsemlegombóccal tálaljuk: leöntjük a húst a mártással.
Tipp: Zellerzölddel is készíthetjük a mártást, illyetve babérlevelet is tehetünk bele, attól függően, hogy mennyire kedveljük a savanyúízeket. Citromlevet is löttyinthetünk bele. De mindent csak azután, hogy felforrt a tejszínnel habart mártás és meg is kóstoltuk!