Tűzdelt újburgonya Katától

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db közepes méretű újburgonya(kb.1,4kg.)
1 db nagy,vagy 2 db. kicsi vöröshagyma
10 dkg bacon szalonna
15 dkg Gyulai kolbász
1 db zöldpaprika
2 ek. extra szűz olívaolaj
2 tk. sült krumpli fűszersó
10 dkg sajt(füstölt,sima)

*

Elkészítés:

A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra.
A burgonyákat jól mossuk meg,kefével
súroljuk át,majd kb.3mm-enként irdaljuk be, de ne vágjuk át.
Karikázzuk fel a Gyulai kolbászt,a tisztított vöröshagymát,zöldpaprikát,a bacon szalonnát vágjuk kisebb csíkokra.
Az olívaolajat a fűszersóval keverjük össze, a sajtokat reszeljük le.
A beirdalt burgonyákat töltsük meg a felkarikázott zöldségekkel,kolbásszal, szalonnával és egy jénai sütőtálba rakjuk, majd az olajos keverékkel kenjük meg mindegyik tetejét.
Alufóliával letakarva 40 perc alatt ropogósra sütjük.
Az utolsó 10 percnél levesszük a fóliát, a sajtokkal megszórjuk és visszatesszük pirulni.
Önagában,kenyérrel,savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat