Hozzávalók:
1kg sertésmáj 20 dkg füstőlt mangalica szalonna 2 fej vöröshagyma 2 kanál mangalica zsír a tepsi kikenéséhez 1 cs majoranna 4 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
1 kg májat beszórtam 1 cs majorannával és egy jénaiba tettem 4 hatalmas gerezd fokhagymát nyomtam rá és leöntöttem 1 liter tejjel.
3 órán keresztül a hűtőben állt.
Majd kivettem, leitattam róla a folyadékot és felszúrkáltam keskeny éles hosszú késsel.
Ezekbe beleszurkáltam a hosszúra vágott mangalica füstölt szalonnát.
Lefóliáztam tepsibe és 200 fokon hőlégkeverésen másfél órát sütöttem.
Majd levettem a fóliát megfordítottam a májat és visszatettem még egy 10 percre.
Kivettem, felszeleteltem, közben a levében 2 nagy fej vöröshagymát karikára legyalulva megdinszteltem, majd mellé raktam.


