Tűzdelt sertésmáj dinsztelt hagymával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Tűzdelt sertésmáj dinsztelt hagymával

Tűzdelt sertésmáj dinsztelt hagymával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg sertésmáj 20 dkg füstőlt mangalica szalonna 2 fej vöröshagyma 2 kanál mangalica zsír a tepsi kikenéséhez 1 cs majoranna 4 gerezd fokhagyma

*

Elkészítés:

1 kg májat beszórtam 1 cs majorannával és egy jénaiba tettem 4 hatalmas gerezd fokhagymát nyomtam rá és leöntöttem 1 liter tejjel.
3 órán keresztül a hűtőben állt.
Majd kivettem, leitattam róla a folyadékot és felszúrkáltam keskeny éles hosszú késsel.
Ezekbe beleszurkáltam a hosszúra vágott mangalica füstölt szalonnát.
Lefóliáztam tepsibe és 200 fokon hőlégkeverésen másfél órát sütöttem.
Majd levettem a fóliát megfordítottam a májat és visszatettem még egy 10 percre.
Kivettem, felszeleteltem, közben a levében 2 nagy fej vöröshagymát karikára legyalulva megdinszteltem, majd mellé raktam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tűzdelt sertésmáj dinsztelt hagymával