Hozzávalók:
Kb 1-1,2 kg marhacomb
4 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl (Paleoban totu krém)
10 dkg füstölt szalonna
só
1 tk. tárkony
citrom
Köret: GM tészta (Paleo tészta)
*
Elkészítés:
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hús szeletekbe zsebeket vágunk, és ebbe helyezünk 1-2 darabka szalonnát és fokhagymát.
A maradék szalonnát kisütjük.
A zsíron fehéredésig sütjük a húsokat, ha van maradék fokhagyma azt is rádobjuk.
A tejfölt is hozzáadjuk és annyi vízzel, hogy ellepje felengedjük.
Sóval, tárkonnyal ízesítjük és takaréklángon puhára pároljuk.
(kb 2 óra ).
A főzés befejezése előtt pár perccel citrom darabkákat dobunk bele, összeforraljuk.
Tészta köret illik hozzá.
Tálaláskor kínáljunk mellé citromkarikát, vagy citromlevet.