Hozzávalók:
1,5 kg bőrös malaccomb
1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
grillfűszer
http: //www.boller.hu
őrölt fekete bors
egész kömény
2 ek.sertés vagy libazsír
*
Elkészítés:
Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, négybe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A bőrt bevagdossuk,a húst megtűzdeljük a szalonna csíkokkal és a fokhagyma gerezdekkel. Sózzuk, befűszerezzük mindkét oldalát. A malac combot tepsibe rakjuk, megkenjük a hideg zsírral. A hús köré tesszük a burgonyát és a vöröshagymát. Sózzuk és grillfűszerrel megszórjuk. Vizet öntünk alá /kb. 2 dl / és sütőben 160-180 fokon fóliával lefedve 1 órát sütjük.Levesszük a fóliát, időnként meglocsoljuk a zsírjával és szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!!


