Tűzdelt malacpecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Tűzdelt malacpecsenye

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg bőrös malaccomb
1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma

grillfűszer
http: //www.boller.hu
őrölt fekete bors
egész kömény
2 ek.sertés vagy libazsír

*

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, négybe vágjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A bőrt bevagdossuk,a húst megtűzdeljük a szalonna csíkokkal és a fokhagyma gerezdekkel. Sózzuk, befűszerezzük mindkét oldalát. A malac combot tepsibe rakjuk, megkenjük a hideg zsírral. A hús köré tesszük a burgonyát és a vöröshagymát. Sózzuk és grillfűszerrel megszórjuk. Vizet öntünk alá /kb. 2 dl / és sütőben 160-180 fokon fóliával lefedve 1 órát sütjük.Levesszük a fóliát, időnként meglocsoljuk a zsírjával és szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!!

Tűzdelt malacpecsenye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tűzdelt malacpecsenye