Hozzávalók:
30 dkg. liszt,
15 dkg. margarin,
4 tojás sárgája,
fél csomag élesztő,
0.5 dl tej,
1 kiskanál cukor,
csipet só
Töltelékhez :
60 dkg. túró,
25 dkg. porcukor,
1 evőkanál liszt,
4 tojás fehérje,
1 csomag vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja,
2 kanál mazsola (szegényebb napokon elhagyták)
*
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt.
Keverjük ki a tojássárgáját a margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, szórjuk meg egy csipet sóval, és öntsük bele a felfuttatott élesztőt.
Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és a 4 tojás felvert habját.
Kivajazott, lisztezett tepsibe tegyük a kinyújtott tészta egyik felét, borítsuk rá a túrókrémet, simítsuk el, majd tegyük rá a másik kinyújtott tésztalapot.
Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30 – 35 perc alatt elkészül.
Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
