Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
Fél kg liszt,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
Só,
Víz,
Kevés piros arany
A töltelékhez:
20 dkg reszelt sajt
2 db tojás
1 fej hagyma
30 dkg sonka
Tetejére: szezám- vagy köménymag
*
Elkészítés:
Elkészítés : a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Nem rakunk bele sem élesztőt sem sütőport.
Vékonyra kinyújtjuk.
A töltelékhez : sajtot lereszeljük apró reszelőn, tojással, sóval, borssal összekeverve egy kenhető masszát készítünk.
Ezzel kenjük be a lapot.
Ezután jön az apróra vágott hagyma, és ugyancsak apróra vágott szalámi vagy sonka.
Kalács formába feltűrjük.
Tojás sárgájával bekenjük a tetejét.
Majd szezámmaggal vagy köménnyel szórjuk meg.