Hozzávalók:
6 db szikkadt zsömle
45 dkg túró
5 dkg áztatott mazsola
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 ek. cukor
1 tojássárga
1 ek. tejföl
3 dl tej
1 vaníliás cukor
1 ek. cukor
*
Elkészítés:
A tejben jól elkeverem a cukrot és a vaníliás cukrot.
A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem, majd a vaníliás, cukros tejbe forgatom a kivájt zsömléket, de nem kell nagyon eláztatni. A levágott kalapjukat is megáztatom kicsit. A zsömléket kivajazott tepsibe rakom.
Elkészítem a túrótölteléket. A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat a tojássárgát, a tejfölt, az áztatott mazsolát, a citromhéjat és zsömlék belsejét is, amit előtte szintén megáztatok kicsit a vaníliás, cukros tejben, majd kinyomkodok. Az egészet jól összekeverem. Ezt a tölteléket a zsömlékbe töltöm, a kalapjukat visszahelyezem.
Előmelegített sütőbe teszem, addig sütöm amíg a zsömle külső része ropogósra sül. Figyelni kell, mert hamar megsül, kb. 10 perc a sütési idő.