Hozzávalók:
4 db szikkadt zsömle
25 dkg túró
3 dkg áztatott mazsola
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 ek. cukor
1 tojássárga
3 dl tej
1 vaníliás cukor
1 ek. cukor
*
Elkészítés:
A tejben elkeverem a cukrot és a vaníliás cukrot. A zsömlék tetejét levágom, belét kiszedem, majd a vaníliás, cukros tejbe forgatom, a levágott kalapjukat is. Elkészítem a túrótölteléket. A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat a tojássárgát, az áztatott mazsolát, a citromhéjat és zsömlék belsejét is, amit előtte szintén megáztatok kicsit a vaníliás tejben. Ezt a tölteléket a zsömlékbe töltöm, kalapjukat visszahelyezem, kivajazott sütőlapra rakom, előmelegített sütőbe teszem pár percre, amíg a zsömle külső része ropogósra sül. Figyelni kell, mert hamar megsül.