Hozzávalók:
8 db zsemle
50 dkg túró
3 cs vaníliás cukor
10 dkg cukor
csipet só
3 db nagy tojássárgája
3 db tojás fehérje
1 nagy citrom héja reszelve
1 maroknyi mazsola
2-3 dl tej
345 gr tejföl
kevés házi barack lekvár
*
Elkészítés:
Zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük.
Túrót ki keverjük a cukor félékkel, tojássárgájával hozzá adjuk a zsemle belsejét, jól össze kavarjuk.
Majd felverjük sóval a fehérjét, és lazán hozzá kavarjuk.
Zsemléket egy pillanatra tejbe mártjuk, hogy minden hol érje, majd vajazott tepsibe sorakoztatjuk őket.
Zsemlék aljára teszünk egy tk barack lekvárt, és megtöltjük a zsemléket.
A kalapját is tejbe mártva rá tesszük a tetejére.
180 C Előmelegített sütőbe megsütjük, szép színűre.
Ha kívül megpirult, az nem biztos hogy jó is.
kenjük meg tejbe mártott ecsettel a zsemlék tetejét, alufóliázzuk le, és tegyük még vissza a sütőbe 5 percnyire.
Majd tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.