Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
4 dl tej
1 tk. cukor
2 ek olaj
5 dkg cukor
7 dkg olvasztott vaj, vagy margarin a kenéshez
40 dkg túró
15 dkg cukor
3 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek. búzadara
2 tojás
*
Elkészítés:
Először elkészítem a tésztát. 1 dl langyos tejben feloldok 1 tk. cukrot, felfuttatom benne az élesztőt, tetejét megszórom liszttel. A lisztet egy tálba szórom, hozzáadom a többi cukrot, az élesztőt, az olajat és maradék tejet meglangyosítva, majd finom tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom. Letakarom, duplájára kelesztem. Közben elkészítem a túrótölteléket. A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat, a tojássárgákat, a mazsolát, a citromhéjat, a búzadarát és végül a tojások keményre vert habját. Amikor megkelt a tészta, deszkára borítom, 3 részre osztom. Alaposan lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom az első adag tésztát, megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal. Erre jön a másik tésztalap, amit ugyanolyan méretűre nyújtok. Ráhalmozom a tölteléket, elterítem rajta, ekkor befedem a harmadik kinyújtott tésztalappal. Ezt a lapot is jól megkenem vajjal, vagy margarinnal. Ezután összehajtom, úgy hogy először fentről lefelé, feléig, majd lentről felfelé feléig, jobbról balra feléig, balról jobbra feléig. Nyújtófával kicsit nyújtok rajta, majd egy éles késsel bevágom 8 részre. Sütőpírral bélelt tepsibe teszem, letakarom és hagyom kelni fél órát. Ekkor lekenem tojássárgával és előmelegített tepsiben, közepes lángon világosbarnára sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.