Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás
krém: 50 dkg
díszítés: kb 50 deka eper,és 2 csomag piros zselatin.1/2 liter keményre vert tejszínhab díszítésnek..,/én ebbe is raktam 1 ek szelatint így nem esik össze még másnap sem/
*
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a cukor 1/3 részével jó keményre verjük a sárgáját a maradék cukorral kikeverjük mikor már a cukor elolvadt lassan több részletben bele csurgatjuk az étolajat,ekkor elkezd sűrűsödni ,és így jó.A fehérjéhez öntjük a lisztben elkevert szódabikarbónát és a sót, kakaót,majd a sárgáját is hozzáadjuk.óvatos mozdulatokkal összekverjük.Egy közepes méretű kikent gáztepsibe öntjük,megsütjük.
Krém:a túrót ha nagyon darabos áttörjük,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót,/tejföl zselatin,cukor/ jól összekeverjük.
A kihűlt tésztára rákenjük a túrós krémet kirakjuk félbe vágott eper szemekkel és kiöntjük a zselatinnal.kidíszítjük a tejszínhabbal és a maradék eperrel.

