Hozzávalók:
3 tojás.3 ek rétesliszt,só 1 kk.szódabikarbóna.3 ek kristálycukor 1/2 dl étolaj .2 ek kakaó
krém: 25 dkg
1/2 tábla olvasztott 80%-os csokoládé.
külsejére fondant kell és tetszés szerint lehet díszíteni!
*
Elkészítés:
a fehérjét pici cukorral habbá verem,a sárgáját a maradék cukorral addig keverem míg a cukor el nem olvad,majd lassan adagolva adom hozzá az étolajat ekkor elkezd sűrűsödni akkor jó.majd a lisztet,szódabikarbónát sót,kakaót a habra öntöm, utána a sárgáját is ,és lassan óvatosan összekeverem.kikent torta formába rakom.ez az adag egy 20cm átmérőjű tortaformához van.ekkor lesz ilyen magas.
a krém elkészítése:A túrót,ha nagyon darabos lenne összetöröm,belerakom a zselatint a tejfölt a kétféle cukrot,jól kikeverem és elosztva a tésztára rakom.
összeállítás:a tortát 3 lapba vágom megkenem a túrós töltelkkel,meglocsolom olvasztott csokival,megint egy kis krém ,majd a lap és ezt még egyszer megcsinálni.a tetejét kívülről vékonyam megkenni a maradék krémmel és bevonni a fondanttal,díszíteni.