Hozzávalók:
*Hozzávalók 24 cm-es kapcsos tortaformához
- 50 dkg túró
- 45 dkg tejföl
- 5 dkg puha vaj
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 15 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 3 -4 őszibarack, vagy más gyümölcs.
Elkészítés:
Félbevágjuk a barackot, vagy szilvát, eltávolítjuk belőle a magot, majd megszórjuk egy evőkanál cukorral és a fahéjjal.
Elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
Fagyottal is működik.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük.
A túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrokat, a vajat és a citromhéjat kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és jól összedolgozzuk.
A masszát a formába öntjük, tetejét kirakjuk a hámozott és szeletelt őszibarackkal és szederrel, majd a 180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt megsütjük ,vagy amíg a töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Langyosra hűtve kínáljuk, mert csak így szeletelhető.
Tipp: ízlés szerint más gyümölccsel is készíthetjük, de gyümölcs nélkül is nagyon finom.
A recept citromhab blogjában tetszett meg és az alapján készült..
