Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Félbevágjuk a barackot, vagy szilvát, eltávolítjuk belőle a magot, majd megszórjuk egy evőkanál cukorral és a fahéjjal.
Elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk.
Fagyottal is mködik.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát hűtőben pihentetjük.
A tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk.
Lisztezett munkafelületen kör alakú lapot nyújtunk a tésztából, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalát is befedje.
Körben kirakjuk a tésztalapot a cukrozott, fahéjas szilva, vagy más gyümölcs felével.
Kikeverjük a túrótöltelék hozzávalóit, majd a formába öntjük.
A töltelék tetejére kerül a gyümölcs másik fele.
170 fokos sütőben 70-80 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtve kínáljuk, mert csak így szeletelhető.
Nekem sok lett a massza, így tálkákban külön megsütöttem.
Mikor barnult a teteje kivettem.
Tipp: ízlés szerint más gyümölccsel is készíthetjük, de gyümölcs nélkül is nagyon finom.
A recept citromhab blogjában tetszett meg.