TÚRÓTORTA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

TÚRÓTORTA

TÚRÓTORTA

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók egy16 szeletes tortához:
500 g tehéntúró (félzsíros)
30 g vaníliás cukor
100 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 g étkezési zselatin feloldva 1 dl vízben
3 dl tejszín (növényi)

*

Elkészítés:

Nem, ez nem egy gyümölcsös változat. Itt arra a verzióra gondolj, amikor 3 piskótalap közé két réteg túrókrém kerül. Majd a saját krémjével van körbe is lekenve.
A túróhoz hozzákeverem a vaníliás cukrot, a porcukrot, belereszelem a citrom héját, majd belefacsarom a levét is. Jól kikavarom villával,hogy minél kevésbé legyen darabos a túró. Át is passzírozhatnám, de én direkt nem akarom:) Szóval a zselatint a vízben pici melegítés hatására feloldom, majd hűlés után a már majdnem teljesesn felvert tejszínhez csorgatom, miközben verem tovább. Ha kemény habot kapok, akkor hozzászedem a krémemhez, és óvatos mozdulatokkal egybeforgatom a két krémet. Picit hűtúbe teszem,hogy hasson a zselatin. Kb. 1/4 óra elég is. Aztán 5 felé osztom a krémet. A 2/5-öd részét rákenem az alsó piskótalapra, a másik kétötöd részét a másikra, és a maradékkal pedig lekenem a tortát kívülről is. Dermedés után pedig tejszínnel díszítem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

TÚRÓTORTA